Direktlänk till inlägg 9 januari 2012
Den här är smarrig.
2 Paprikor av valfri färg
2 hela lökar (smaksak)
Haricovets (efter tycke)
Grytbitar av eller fläsk (nöt om så föredrar)
3 matskedar tomatpure
3 matskedar soja
Thai sweet chilisås efter smak! Här tog jag regält så de blev lite sting
1 grönsaksbuljong
Salt peppar
2.5 dl vatten
Olja till stekning
Skiva lök och paprikor i ganska stora bitar, fräs upp i olivolja, ca 5 min, tillsätt haricovetes "stek" vidare i 5 min, häll över grönsakerna i en gryta där du tillsatt kryddorna, sojan, chilisåsen, buljongen och vattnet. koka med lock på så att inte vattnet försvinner
Stek nu köttet så de är genomstekt, häll sen över köttet i den kokande grytan med köttet, låt koka beroende på köttet, nöt brukar ju behöva koka en stund men vi körde med fläsk och då lät jag de koka i ca 15 minuter. Med lock.
Servera med ris :) Eller som i mitt fall, körsbärstomater :)
Jag tänkte ta kort så att man får se hur de ser ut, men tyvärr hann jag inte, va en viss herre som va hungrig efter jobbet och dök ner i grytan, men denna kommer göras flitigt så, nästa gång :) Roligare med bilder till recept :)
Har bytt bloggportal då denna sega nått grymt.. Så häng med till den andra :D http://missciina.blogspot.com/ Ses där :D ...
Vägde mig idag och har gått ner 4 kg, tycker de är ganska bra på en vecka :) Nu när man ser att de händer nått så blir man mer taggad, dom där promenaderna och ändrade kosten har gett resultat och de är sååå skönt. Har gått ungefär en mil den här v...
Ojoj idag är jag helt slut, gick upp alldeles för tidigt, 05.50 ringde klockan. I morgon är de jag som ska sova till 9 iaf, rena lyxen ;) Idag va jag första gången på vårat gym vi har här i byn, va inte de bästa direkt, men de funkar :) Men sn...